Napredne tehnologije i visoko stručni kadar u veoma prijatnom i diskretnom ambijentu omogucavaju vrhunski nivo usluge preventivne i rehabilitacione dijagnostike

Pregled usluga

Ultrazvučni pregledi

  • Dijagnosticki ekspertski pregledi muskolo-skeletnog sistema (povrede mišići, tetive, zglobovi,..) ultrazvučnom radiološkom metodom.
  • Punkcije intramuskularnih hematoma. Punkcije zglobova. Davanje intraartikulacionih injekcija.
  • Barbotage ramena- drobljenje, ispiranje kalcifikata ramena
  • Konsultativni pregledi (analize MR i CT pregleda uradjenih u drugim centrima)
  • Ultrazvuk dojki – komplementarna metoda sa digitalnom mamografijom. Ona je naročito zahvalna kod pregleda mlađih osoba, ponaročito onih ispod 30 godina. Preporučuje se kao obavezan pregled nakon kliničkog pregleda, pri otkrivenim palpabilnim promenama a ako je to prva metoda onda može da bude pogodna za indikovanje drugih metoda

Ultrazvuk sa color doppler opcijom

Uredjaj Esaote MyLab Seven koristimo u Color Doppler formatu. Color Doppler ultrazvuk je vrhunska dijagnostička metoda koja omogućava pregled struktura, tj. svih solidnih organa (jetra, slezena, bubrezi, štitna žlezda, jajnici, limfni čvorovi, itd.). Color funkcija omogućava pregled krvnih sudova, arterija i vena kao i patoloških promene na njima (suženje, proširenje, krvni ugrušci).

Ultrazvučni pregled obavlja radiolog. Pregledi se zakazuju.

Digitalna mamografija

Mamografske dijagnostičke preglede radimo na uredjaju Giotto Image 3DL. Uredjaj osim digitalne tehnologije ima i prednost velikog detektora 24x30cm što omogućava direktno snimanje voluminoznih dojki jednom kompresijom i doziranjem, bez ponovnog nameštanja i ponovne kompresije. Veoma veliku prednost uredjaj ima u svom trodimenzionalnom pozicioniranju, što omogućava nesmetane preglede pacijenata u invalidskim kolicima. Radi se o digitalnoj tehnologiji koja omogućava razmenu snimaka putem interneta i kompletnu kompjutersku analizu snimka uz pomoć adekvatnih softwerskih alata. Pacijent dobija izveštaj u CD fromatu, a po želji pacijenta se izradjuju i fosforni snimci. Preglede obavlja radiolog. Pregledi se zakazuju.

U DAMIBA MEDICAL uveli smo centralizovan informacioni sistem PACS, sa centralizovanom bazom podataka pacijenata za jednostavno arhiviranje. Svi podaci ostaju u memoriji sistema za ponovnu analizu po potrebi. Sistemom snimaka, izveštaja, bazom podataka pacijenata i zakazivanja, upravlja se pomoću softwara Heliant.

Uslužna mamografija za medicinske ustanove

Stavljamo se na raspolaganje svim zdravstvenim ustanovama koje žele svoje usluge da dopune adekvatnom uslugom dijagnostikom dojke, kroz visoke tehnologije i stručan kadar. Jedan od osnovnih ciljeva naše ordinacije jeste multidisciplinarni pristup i razmena kliničkih iskustava sa drugim renomiranim centrima kroz istraživanje i primenu poslednjih evropskih trendova u dijagnostici raka dojke.

Skrining digitalna mamografija

Damiba medical se uključuje u sve inicijative vezane za borbu protiv raka dojke na državnom ali i na društvenom nivou. U tom smislu kompanijama koje žele organizovano i sistematično da vode računa o zdravstvenom stanju svojih zaposlenih, omogućavamo grupne preglede sa kompletnim dijagnostičkim tehnikama na raspologanju. Digitalna oprema u našem centru omogućava trenutne rezultate i periodično praćenje pacijenata kroz planske preglede i kontrole.