Napredne tehnologije i visoko stručni kadar u veoma prijatnom i diskretnom ambijentu omogucavaju vrhunski nivo usluge preventivne i rehabilitacione dijagnostike

Pregled usluga

Hirurško onkološki- klinički pregledi

 

Pregled se obavlja pre nego što počne lečenje ili kao kontrolni pregledi zdravih osoba. Omogućava nam procenu lokalne ili regionalne bolesti, pojavu cističnih formacija, postojanja metastaze bolesti i procenu koji vid lečenja treba primeniti.

Svaki klinički pregled podrazumeva dobro uzetu anamnezu i valjani fizikalni pregled.

Pregled se obavlja inspekcijom, perkusijom, palpacijom i drugim metodama.

Pregled bolesnika, svučenog do pojasa, obavlja se u sedećem odnosno stojećem položaju sa spuštenim, a zatim podignutim rukama, kao i u ležećem položaju. Ležeći položaj omogućava da se tkivo razlije preko zida grudnog koša, visinski promer žlezdanog tkiva dojke se smanji, što olakšava pregled, posebno kada su dojke voluminozne i/ili hipertrofične.

Pregledu prehodi razgovor sa bolesnikom. Podaci dobijeni tokom razgovora neophodni su za postavljanje pravilne dijagnoze i dalji tok dijagnostike.

Inspekcijom se procenjuje asimetrija u veličini, izgledu i obliku dojki, izgled i venski crtež u koži, uvučenost, zaravnjenost , otok ili čvorići u koži dojke ili bradavice.

Palpacijom se radi pregled obe dojke , obe pazušne, natključne i podključne jame. Palpira se šakom položenom na dojku prema zidu grudnog koša.

Klinički pregled obavlja onkolog. Pregledi se zakazuju.

Ultrazvučni pregledi

Ultrazvuk dojki je najčešće komplementarna metoda sa digitalnom mamografijom. Ona je naročito zahvalna kod pregleda mlađih osoba, ponaročito onih ispod 30 godina. Preporučuje se kao obavezan pregled nakon kliničkog pregleda, pri otkrivenim palpabilnim promenama a ako je to prva metoda onda može da bude pogodna za indikovanje drugih metoda.

U Damiba MEDICAL dijagnostičkom centru, ultrazvučne preglede radimo na Esaote MyLab Seven, ultrazvučnom uređaju poslednje generacije sa HD monitorom i posebim softwerskim paketom za dojku. Pored dojke, u našem centru radimo ultrazvučne preglede žlezda, abdomena, urotrakta i dr.

Ultrazvučni pregled obavlja radiolog. Pregledi se zakazuju

Ultrazvuk sa color doppler opcijom

Uredjaj Esaote MyLab Seven koristimo u Color Doppler formatu. Color Doppler ultrazvuk je vrhunska dijagnostička metoda koja omogućava pregled struktura, tj. svih solidnih organa (jetra, slezena, bubrezi, štitna žlezda, jajnici, limfni čvorovi, itd.). Color funkcija omogućava pregled krvnih sudova, arterija i vena kao i patoloških promene na njima (suženje, proširenje, krvni ugrušci).

Ultrazvučni pregled obavlja radiolog. Pregledi se zakazuju.

Digitalna mamografija

Mamografske dijagnostičke preglede radimo na uredjaju Giotto Image 3DL. Uredjaj osim digitalne tehnologije ima i prednost velikog detektora 24x30cm što omogućava direktno snimanje voluminoznih dojki jednom kompresijom i doziranjem, bez ponovnog nameštanja i ponovne kompresije. Veoma veliku prednost uredjaj ima u svom trodimenzionalnom pozicioniranju, što omogućava nesmetane preglede pacijenata u invalidskim kolicima. Radi se o digitalnoj tehnologiji koja omogućava razmenu snimaka putem interneta i kompletnu kompjutersku analizu snimka uz pomoć adekvatnih softwerskih alata. Pacijent dobija izveštaj u CD fromatu, a po želji pacijenta se izradjuju i fosforni snimci. Preglede obavlja radiolog. Pregledi se zakazuju.

U DAMIBA MEDICAL uveli smo centralizovan informacioni sistem PACS, sa centralizovanom bazom podataka pacijenata za jednostavno arhiviranje. Svi podaci ostaju u memoriji sistema za ponovnu analizu po potrebi. Sistemom snimaka, izveštaja, bazom podataka pacijenata i zakazivanja, upravlja se pomoću softwara Heliant.

Uslužna mamografija za medicinske ustanove

Stavljamo se na raspolaganje svim zdravstvenim ustanovama koje žele svoje usluge da dopune adekvatnom uslugom dijagnostikom dojke, kroz visoke tehnologije i stručan kadar. Jedan od osnovnih ciljeva naše ordinacije jeste multidisciplinarni pristup i razmena kliničkih iskustava sa drugim renomiranim centrima kroz istraživanje i primenu poslednjih evropskih trendova u dijagnostici raka dojke.

Skrining digitalna mamografija

Damiba medical se uključuje u sve inicijative vezane za borbu protiv raka dojke na državnom ali i na društvenom nivou. U tom smislu kompanijama koje žele organizovano i sistematično da vode računa o zdravstvenom stanju svojih zaposlenih, omogućavamo grupne preglede sa kompletnim dijagnostičkim tehnikama na raspologanju. Digitalna oprema u našem centru omogućava trenutne rezultate i periodično praćenje pacijenata kroz planske preglede i kontrole.